« Veiligheid op Brussels Airport is topprioriteit »

Medewerkers van G4S werken hard aan een veilige controle van passagiers op de luchthaven. Ze hebben een grote verantwoordelijkheid. Voor een optimale preventie is teamwork cruciaal.

W ie het vliegtuig neemt, wil liefst zo snel mogelijk door de controle. “Veiligheid is onze kerntaak”, zegt Grégory Lupant (32) van het bewakings- en beveiligingsbedrijf G4S. Hij is mentor, wat inhoudt dat hij bewakingsagenten op het terrein begeleidt. Er is een sterke organisatiestructuur en die is nodig om preventief problemen aan te pakken. Onderlinge coördinatie speelt hierin een belangrijke rol. De bewakingsagenten krijgen van hun instructors een grondige training, bijvoorbeeld om verboden voorwerpen op te sporen. Daarnaast zijn er teamleaders en supervisors. “Iedereen weet exact wat hij of zij moet doen. Alle procedures liggen vast en die volgen we strikt op. Het geeft voldoening als je een gevaarlijke situatie kunt voorkomen. Ook onze supervisors waarderen dat, bijvoorbeeld door ons een complimentje te geven en dat doet veel plezier”, zegt Grégory.

Collegialiteit

De aanslagen in Brussel hebben diepe sporen nagelaten. Grégory was toen niet aan het werk, maar andere collega’s raakten gewond. “Er was bijstand van ons bedrijf zelf, ook konden we een beroep doen op externe psychologen. Belangrijk is dat we er zijn voor elkaar, de collegialiteit is sterk. We denken er vaak aan.”
Ondanks de zware gebeurtenis van 22 maart doet Grégory zijn job heel graag. “Werken op de luchthaven is heel bijzonder, het is als een microbe. We vormen één grote familie.” Hij ziet zowat de hele wereld de revue passeren: passagiers met verschillende nationaliteiten, culturen en talen. Er zijn zakenlui, maar ook vrolijke vakantiegangers. “Er zijn behoorlijk veel doorgroeikansen en opleidingen. Wie op de luchthaven werkt, verveelt zich nooit.”


Drie kenmerken van een uitstekende G4S-medewerker

  • Integriteit Je ziet erop toe dat anderen de regels nauwgezet naleven. Je oefent een voorbeeldfunctie uit. Je geeft hier zelf het voorbeeld.
  • Respect Je komt dagelijks in contact met mensen van verschillende culturen, nationaliteiten, etc. Je gaat met iedereen even respectvol om, ongeacht hun afkomst, gender, religie, etc.
  • Teamwork In team bereiken we meer dan alleen. Samen voorkomen jullie mogelijke problemen. Iedereen weet hoe hij zijn steentje kan bijdragen. Iedereen kent zijn rol in het team.

« Ik kreeg prachtige kansen »

Julie Vandenborne (21),
teamleader passagierscontrole

“Ik begeleid de bewakingsagenten die instaan voor de controle van passagiers en hun bagage. Als iemand wordt weggeroepen, werk ik zelf mee. Het gebeurt soms dat een passagier het niet eens is met onze werkwijze. Dan komt het erop aan rustig te blijven. Als het moeilijk lukt, kunnen we terecht bij onze supervisor. Het is hard werken, maar ik doe het heel graag. Er is een heel goede sfeer, sommige collega’s zijn nu mijn vrienden. Ik startte met een IBO-contract via VDAB en vind het ongelooflijk dat ik als jonge vrouw kon doorgroeien naar een job met veel verantwoordelijkheid, zoiets is heel motiverend.”

 

« Veel afwisseling »

Ana Rappe (39),
bewakingsagente passagierscontrole

“Verschillende keren per shift krijgen we een andere taak en die afwisseling is echt wel iets dat ik wou. Er zijn immers verschillende bewakingsposten, het mag geen routine worden omdat onze aandacht dan zou verslappen. Geregeld krijgen we oefeningen om nog beter te kunnen screenen. Ook leren we hoe we bepaalde gedragingen moeten inschatten.”


Dit artikel wordt u aangeboden door onze partner G4S