Nummer twee bij Uber stapt op

Nummer twee bij Uber stapt op

De nummer twee bij taxibedrijf Uber, voorzitter Jeff Jones, stapt op. Dat meldt de technologieblog “Recode”. “Het is duidelijk dat de overtuigingen en de benadering tot het leiderschap die mijn carrière hebben getekend, niet compatibel zijn met wat ik gezien en beleefd heb bij Uber”, aldus Jones, die in oktober vorig jaar aan de slag ging bij Uber om de reputatie van het bedrijf een boost te geven. De exacte reden voor het vertrek van Jones is niet bekend, maar zijn job werd eerder deze maand wel al in vraag gesteld toen bekendraakte dat topman Travis Kalanick op zoek was naar een rechterhand, die de taak van operationeel directeur op zich zou nemen. De functies die deze COO zou opnemen, werden deels uitgevoerd door Jones.
In een mededeling aan het personeel schreef Kalanick dat Jones inderdaad na de aankondiging van de zoektocht naar een COO “de moeilijke beslissing heeft genomen dat hij geen toekomst ziet bij Uber”.
Uber is de laatste maanden regelmatig in het nieuws vanwege verschillende controverses. Zo beschuldigt Waymo, een zusterbedrijf van technologiegigant Google, Uber ervan technologie te gebruiken die door een voormalige werknemer werd gestolen. Daarnaast heeft het bedrijf een intern onderzoek geopend naar mogelijke seksuele intimidatie na een blogpost van ex-werkneemster Susan Fowler, waarin ze schrijft dat ze vanaf haar eerste dag bij Uber werd geconfronteerd met seksuele voorstellen. Kalanick zelf stond dan weer onder vuur nadat een video opdook waarin hij zich onrespectvol opstelde tegen een Uber-chauffeur.
Jones is het zoveelste hoge kaderlid dat vertrekt bij Uber. Vorige maand werd aan manager Amit Singhal gevraagd om op te stappen vanwege vermoedens van ongewenste intimiteiten tijdens zijn vorige baan bij Alphabet, en eerder deze maand stapten vicevoorzitter Ed Baker en veiligheidstopman Charlie Miller op.

bron: Belga