Goffin blijft twaalfde op ATP-ranking, Federer klimt naar zes

Goffin blijft twaalfde op ATP-ranking

David Goffin behoudt zijn twaalfde plaats op de nieuwe wereldranglijst in het mannentennis. De Luikenaar werd afgelopen week uitgeschakeld in de achtste finales van het toptoernooi in Indian Wells, waar hij vorig jaar de halve finales haalde. Goffin verliest 270 punten maar blijft twaalfde. Het verschil met nummer dertien Grigor Dimitrov bedraagt wel nog amper 15 puntjes. Steve Darcis, de tweede Belg in de top honderd, wint een positie en is 49e. Lager op de ranking volgen Arthur De Greef (125e, -3), Ruben Bemelmans (139e, +15), Joris De Loore (190e, +13) en Kimmer Coppejans (202e, -2).

Bovenaan de ranglijst doet Roger Federer de beste zaak. De 35-jarige Zwitser won zondag voor de vijfde keer de titel in Indian Wells en wipt van 10 naar 6. Zijn landgenoot Stan Wawrinka, van wie hij in de finale won, blijft derde na de Schot Andy Murray en de Serviër Novak Djokovic.

Murray verloor in Californië al in de tweede ronde, Djokovic ging er als titelverdediger in de achtste finales uit. Beide toppers zegden na hun vroege uitschakeling af voor het toernooi van Miami, dat woensdag start. Ook daar was Djokovic titelhouder. Goffin heeft er, net als in Indian Wells, een plaats in de halve finales te verdedigen.

bron: Belga