Eén jaar later: Koningspaar ontmoet stewardess van iconische foto aanslag in Zaventem

door
Belga
Leestijd 1 min.

Koning Filip en koningin Mathilde hebben Nidhi Chaphekar en haar man ontvangen op het Koninklijk Paleis in Brussel. Nidhi Chaphekar is de Indische stewardess wiens foto vlak na de aanslag in de luchthaven van Zaventem de wereld rondging. De koning en koningen bezochten de toen 41-jarige Indische stewardess na de aanslagen in een ziekenhuis in Charleroi, maar toen lag ze nog in een kunstmatige coma vanwege de zware brandwonden die ze opliep bij de aanslag.

Twee dagen voor de eerste verjaardag ontmoet het koningspaar Nidhi Chaphekar en haar man opnieuw op aanvraag van de Indische stewardess. Het slachtoffer van de aanslagen is in het land om de vele herdenkingsplechtigheden bij te wonen. Nidhi Chaphekar, moeder van twee kinderen, lag 22 dagen in kunstmatige coma in het brandwondencentrum van Loverval en onderging meer dan acht operaties.

Het koningspaar heeft in het afgelopen jaar bijna alle slachtoffers van de aanslagen ontmoet. Afgelopen vrijdag ontvingen ze nog enkele zwaargewonden in het paleis in Laken.

bron: Belga