Weerbericht – Nog enkele dagen wisselvallig

Het blijft nog enkele dagen wisselvallig, bericht het KMI. Zondagnamiddag blijft het zwaarbewolkt met hier en daar een korte opklaring. Vooral ten zuiden van Samber en Maas valt er soms nog wat lichte regen of motregen, elders is het vaak droog. Het blijft zacht (9 à 4 graden), maar vrij winderig. Ook zondagnacht is het zacht en miezerig. Maandag krijgen we meestal veel wolken, met een paar korte opklaringen. De maxima schommelen tussen 9 en 14 graden, de zuidwestenwind waait matig tot vrij krachtig, aan zee soms krachtig. In de loop van maandagavond gaat het licht regenen over het westen, de storing trekt ’s nachts oostwaarts.

Dinsdagochtend is het eerst nog regenachtig in het oosten en vallen er elders enkele lokale buien. Later op de dag wordt het overwegend droog met wat meer opklaringen, zelfs mooie zonnige perioden. Het wordt dan wel frisser, met maximaal 6 graden in de Hoge Venen tot 10 graden in Vlaanderen.

Woensdag begint de dag droog en zonnig maar in de loop van de dag nadert een Britse storing en neemt de bewolking toe. In de late namiddag en avond gaat het regenen in het westen. De maxima liggen tussen 8 en 12 graden.
Donderdag is er over het algemeen veel bewolking en kunnen er verspreid in het land enkele buien vallen. De maxima liggen tussen 7 en 11 graden.

Vrijdag is er vooral in het zuidoosten nog kans op een bui maar in de loop van de dag wordt het droog met zon vanaf de kust.
In het weekend blijft het droog en wordt het zonnig. Tegen zondag stijgen de temperaturen opnieuw tot 13 graden maar een strakke noordoostelijke wind versterkt dan het koudegevoel.

bron: Belga