Fellaini helpt Manchester United met goal aan zege

Marouane Fellaini heeft zondag zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen gemaakt. Manchester United ging op de 29e speeldag in de Premier League met 1-3 winnen bij Middlesbrough. Op het halfuur kopte Fellaini na een voorzet van Ashley Young het leer voorbij Victor Valdes (ex-Standard), zijn eerste treffer na dertig Premier League-wedstrijden zonder doelpunt. Iets voorbij het uur verdubbelde Jesse Lingard de score. Rudy Gestede gaf de voorlaatste in de stand opnieuw hoop in de 77e minuut, maar de troepen van José Mourinho lieten zich in het Riverside Stadium de de kaas niet van het brood eten. Antonio Valencia legde na wegglijden van Valdes in de blessuretijd de eindstand vast.

In de stand springt Manchester United, tegenstander van Anderlecht in de kwartfinales van de Europa League, naar de vijfde plaats met 52 punten. Het laat Arsenal (50) achter zich, de Gunners verloren zaterdag met 3-1 van West Bromwich Albion. Middlesbrough, dat deze week coach Aitor Karanka aan de deur zette, is op één na laatste met 22 punten.