Federale begrotingscontrole – “Gezinnen, kmo’s en zieken moeten weer opdraaien”

Benoît Lutgen, de voorzitter van de Franstalige christendemocratische partij cdH, reageert “met ongerustheid en omzichtigheid” op de begrotingscontrole die de federale regering zaterdagavond heeft afgerond.
“Blijkbaar zijn er wel bijkomende middelen gevonden voor justitie en politie, maar niet voor de gezondheidszorg, hoewel de zieken al een hele poos ‘gepluimd’ worden door besparingen die deze regering heeft doorgevoerd”, aldus Lutgen zondag . Lutgen klaagt ook aan dat de regering er niets aan doet om de koopkracht van de Belgen weer op peil te brengen, hoewel internationale vergelijkingen aantonen, dat de koopkracht in ons land er het meest is op achteruit gegaan. “Ook voor de kleine en middelgrote bedrijven, nochtans de motors voor meer werkgelegenheid, is er geen verlaging van de lasten gekomen, hoewel de kopstukken van de meerderheidspartijen daar graag in de media mee uitpakken”, aldus het cdH-kopstuk.
Lutgen zegt dat de meerderheid van MR/N-VA al een trieste reputatie heeft uitgebouwd van een “brutale politiek tegen de bevolking en dan in het bijzonder tegen de meest kwetsbaren”. “Tegen zo’n harteloze politiek zonder visie blijven we ons met klem verzetten”, aldus Lutgen.

bron: Belga