Belgen in het buitenland - Manchester City en Liverpool delen de punten

Manchester City en Liverpool hebben zondag in de kraker van de 29e speeldag in de Premier League 1-1 gelijkgespeeld. Bij de Citizens zorgde Kevin De Bruyne voor een assist. Na een evenwichtige eerste helft stond het 0-0 bij de rust. Vijf minuten ver in de tweede helft floot de ref een penalty na een overtreding van Gaël Clichy op Roberto Firmino. James Milner, die eerder de kleuren van City verdedigde, zette de elfmeter om. Een kleine twintig minuten later gaf Kevin De Bruyne een voorzet op Sergio Agüero, die de gelijkmaker binnenduwde. Even later knalde de Rode Duivel op de paal. Een wedstrijd rijk aan kansen baarde uiteindelijk maar twee doelpunten.

Bij Manchester City speelde De Bruyne de hele match, Vincent Kompany haalde opnieuw het wedstrijdblad niet. Simon Mignolet stond bij Liverpool in doel, Jürgen Klopp liet Divock Origi in de 73e minuut invallen.

In de stand is City derde met 57 punten. Een plek lager is Liverpool, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld, met een punt minder terug te vinden. Tottenham, tweede met 59 punten, deed eerder op de dag een goede zaak door met 2-1 te winnen van Southampton.

Thorgan Hazard vierde bij Borussia Mönchengladbach zijn rentree nadat hij eind februari een knie- en scheenbeenblessure had opgelopen. In het duel met koploper Bayern München mocht hij invallen in de 64e minuut, vlak na het doelpunt van Thomas Müller voor de Rekordmeister. Hazard kon geen punt meer uit de brand slepen tegen de club die op weg lijkt naar een vijfde opeenvolgende landstitel. Na 25 speeldagen blijft Bayern autoritair op kop met 62 punten, dat zijn er 13 meer dan eerste achtervolger RB Leipzig. Borussia Mönchengladbach is tiende met 32 punten.

AZ was in de slotmatch van de 27e speeldag van de Eredivisie met 4-0 te sterk voor ADO Den Haag. Stijn Wuytens, die een gele kaart pakte, stond 90 minuten op het veld bij het winnende team. AZ klimt in de stand naar de vijfde plek met 41 punten.

Antalyaspor hield op de 25e speeldag in de Turkse eerste klasse leider Besiktas op 0-0. Besiktas werkte de laatste 25 minuten met tien man af na een tweede gele kaart voor Vincent Aboubakar. Danilo Sousa Campos werd bij de rust vervangen door Antalyaspor-coach Riza Calimbay. Besiktas is koploper met 55 punten, voor Medipol Basaksehir (53). Antalyaspor telt 39 punten en is zesde.