Lego Dimensions Batman The Movie: na de film, de game

Drie jaar na ‘The Lego Movie’ zijn de beroemde Deense blokjes terug in de zalen met ‘The Lego Batman Movie’. Voor Warner Bros de ideale gelegenheid om een nieuw Lego Dimensions pack te lanceren.

Wie goed kijkt, ziet meteen dat de vleermuisman niet in de doos zit. Daar is nochtans een simpele reden voor: het Batman-figuurtje zat al in het oorspronkelijke Lego Dimensions startpack. Je hebt het begrepen: om deze uitbreiding te spelen, heb je dat originele pack dus nodig. Het goede nieuws is dat de prijs van dat pack anderhalf jaar na de release gehalveerd is, tot onder de € 50.

Voor je aan dit nieuwe avontuur begint, moet je wel eerst even de handleiding bekijken om het nieuwe portaal, de twee figuurtjes en de auto in elkaar te steken. Daar ben je ongeveer een uurtje mee zoet. Dat blijft trouwens een van de sterke punten van Lego Dimensions: eerst bouwen met echte blokjes en dan op de console spelen met hun virtuele versie.

Ben je daarmee klaar, dan moet je nog even geduld hebben en je internetverbinding opwarmen. Het updaten en verplicht downloaden van de Batman-wereld is een regelrechte hindernisbaan. Als het dan uiteindelijk toch lukt, kan je met Batman, Batgirl en Robin aan de slag in zes nieuwe levels. Maar omdat Batman de laatste jaren al overvloedig in actie kwam in verschillende Lego-games, heeft deze uitbreiding (€ 40) uiteindelijk weinig nieuws of verrassends te bieden.

(tw)

RECENSIEOVERZICHT
Lego Dimensions Pack