Weerbericht - Ook begin volgende week kwakkelweer

door
Belga
Leestijd 2 min.

Zaterdagnamiddag blijft het grijs met enkele perioden van regen of motregen. In het westen van het land wordt het zo goed als droog, eventueel met een opklaring. Daarentegen valt er nog vrij veel regen op de hoogten. Het is ook nog vrij zacht met maxima van 8 tot 10 graden in de Ardennen en van 12 tot 14 graden elders. Zondag blijft het zwaarbewolkt met vooral in de oostelijke helft van het land perioden van lichte regen of motregen. In het westen blijft het grotendeels droog. Het is nog zacht met maxima van 8 tot 13 graden. Er staat een matige tot vrij krachtige westzuidwestenwind met rukwinden tot 65 à 70 km/h.

Maandag is het zwaarbewolkt met vooral in het noorden van het land kans op wat neerslag. De maxima schommelen tussen 8 graden in Hoge Venen en 12 of 13 graden in Vlaanderen. Er waait een vrij krachtige en aan zee zelfs een krachtige zuidwestenwind. De rukwinden kunnen oplopen tot 60 km/h.

Dinsdag sleept een storing over het zuidoosten van het land. In het westen wordt het meestal droog met opklaringen maar in de Ardennen verwachten we nog veel bewolking met regen en buien. De maxima schommelen tussen 7 en 10 graden.

Woensdag zou het zo goed als droog blijven met zonnige perioden. De maxima liggen rond 12 graden in het centrum van het land.

Donderdag komen er enkele buien vanuit Frankrijk. Daarna kan het door een stijging van de luchtdruk veelal droog worden, maar de neerslagzones liggen volgens de huidige prognoses toch maar net ten zuidwesten van ons land. De maxima schommelen nog steeds rond 12 graden.

bron: Belga