Hoe creëer je meer ruimte in de keuken?

keuken

Als je je graag uitleeft met verse kruiden, verschillende potten en pannen en taarten bakken, is de keuken steeds te klein. Zonder je hele huis in een werf te moeten omtoveren, creëer je zo toch meer ruimte in de keuken.

Vloerverwarming

Kies voor vloerverwarming in plaats van radiatoren. Er gaat niets boven het gezellige gevoel als je op je sokken rondloopt. Je hebt zo meer ruimte aan de muren om een extra kast te plaatsen.

Het loopt op wieltjes

Een extra keukenaanrecht op wieltjes, waar je ook keukengerei in kan bewaren! Je kan er groenten op snijden, en als je het niet meer gebruikt, rol je het naar een hoek van de keuken. Waarom heb je ooit zonder geleefd?

In de hoek

Een hoek vormt in elke kamer een probleem. Maar voor de keuken heb je met op maat gemaakte hoekkasten de oplossing gevonden. De kastdeuren staan in een hoek van 90°, maar dankzij een draaiend oppervlak kan je bijvoorbeeld grote pannen in de hoek bewaren én ze er gemakkelijk uithalen. Een andere optie is je afwasbak in de hoek plaatsen. De ruimte is niet verloren en je keuken krijgt een originele indeling.

Plintlades

Plintlades zijn kasten die tot aan de grond reiken. Zo verlies je geen enkele centimeter van de beschikbare ruimte. In sommige exemplaren kan je zelfs een kratje bier kwijt.

Stel je keukengerei tentoon

keuken

Met open planken of stangen krijgen je lege wanden ook een functie. Je mooiste kruidenpotten staan te pronken op een plankje en je pannen hang je via een haakje aan een staaf. Zo gaat je keukengerei op in de keukendecoratie en hoef je minder schilderijtjes en planten te voorzien. En het oogt nog mooi ook.

2-in-1 apparaat

Het mix & match principe geldt ook voor je keukentoestellen. Als je geen plaats hebt voor een oven en een microgolfoven, kies je toch gewoon voor een combinatie van de twee. Siemens beschikt over combi-microgolfovens met eindeloze opties, zoals stomen, opwarmen en bakken!

Siemens