Roberto Martinez: "We moeten Vincent Kompany afremmen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Geen Vincent Kompany in de selectie van de Rode Duivels voor hun duels tegen Griekenland (25/03) en Rusland (28/03). Bondscoach Roberto Martinez acht de ooit zo onaantastbare Kompany niet fit genoeg om 90 minuten te spelen. "Vincent traint wel, maar mist matchritme", verklaarde Martinez bij de bekendmaking van zijn selectie in het Belgian Football Center in Tubeke. Vince The Prince is na veelvuldig blessureleed weliswaar opnieuw fit, maar speelt geen wedstrijden bij Manchester City en haalt er voorlopig ook het wedstrijdblad niet. "Als voetballer moet je topfit zijn", klonk het bij de bondscoach. "We hebben hem nodig als hij 90 minuten aankan en dat kan hij nu niet. We moeten hem beschermen en afremmen. Hopelijk is hij snel opnieuw topfit. Hij wil zich tonen en deel uitmaken van deze groep, zelfs op één been. Toch mogen wij hem niet te veel druk opleggen. Vincent heeft de voorbije twee seizoenen heel veel blessureleed gekend, nu is hij aan een proces bezig om volledig fit te geraken."

Martinez onderstreepte wel het belang van Kompany bij de nationale ploeg. "Hij is heel belangrijk voor ons, ook nog in de toekomst. We moeten hem nu gewoon tijd en rust geven. Met zijn ervaring, winnaarsmentaliteit en leiderschap brengt hij dingen bij zoals niemand anders dat kan. Hem niet selecteren was een moeilijke beslissing, maar hij is niet klaar."

Na het tweeluik Griekenland-Rusland spelen de Duivels hun volgende interland pas op 9 juni (de WK-kwalificatiematch in en tegen Estland). Voor dat duel rekent Martinez wel op Kompany. "Ik ben ervan overtuigd dat hij tegen dan opnieuw topfit is. De wedstrijd tegen de Esten komt er ook als het clubseizoen al achter de rug is, ik heb er heel veel vertrouwen in dat Vincent er dan wel bij is."

bron: Belga