Milaan-Sanremo - Greg Van Avermaet: "Ik ben geen topfavoriet"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Greg Van Avermaet (BMC) start morgen in zijn tiende Milaan-Sanremo. Een vijfde plek vorig jaar is zijn beste resultaat. "Het is een moeilijke wedstrijd om te winnen", zei hij vrijdagavond op een persmoment. "Ik ben met een goed gevoel uit Tirreno-Adriatico gekomen", zei de olympische kampioen. "Maar ik ben geen topfavoriet voor Milaan-Sanremo. Er zijn andere kandidaten die meer sterren achter hun naam mogen krijgen. Het is een koers voor sprinters, een wedstrijd die voor mij niet lastig genoeg is om te winnen. Al houd ik wel van de koers. Het is een monument, elke renner wil een monument op zijn palmares. En als je start, heb je altijd kans om te winnen, dus ik ga mijn kans."

Van Avermaet nam al deel aan negen edities. "Ik weet niet wat het beste scenario is", vertelde hij. "Ik heb al aangevallen voor de Poggio, op de Poggio, na de Poggio, ik heb al alles geprobeerd. Maar toch won ik deze wedstrijd nog nooit. Het is moeilijk. Ieder jaar is het anders. Ik weet niet hoe het morgen zal lopen. Er zal veel wind staan, dat is in mijn voordeel, het maakt de wedstrijd harder. Je kan vooraf veel plannen bedenken, maar uiteindelijk moet je de koers aanvoelen in de wedstrijd zelf, op het juiste moment de juiste beslissing nemen. En als je niet de juiste beslissing neemt, moet je een jaar langer wachten op die zege", lachte hij. "Elk jaar leer je uit een wedstrijd, dat moet je meenemen naar je volgende deelname."

Sagan is de grote topfavoriet. "Hij reed sterk in Tirreno", beaamde de Waaslander. "Dat heb ik zelf kunnen aanschouwen, maar hij is niet onklopbaar en ik kan hem verslaan. Dat heb ik al bewezen."

Van Avermaet kreeg trouwens vandaag ook een nieuwe fiets. Niet in een gouden kleur, zoals zijn fiets na zijn gouden medaille in Rio, maar een zilveren fiets, met enkele gouden accenten. Waarom zilver was de vraag. "Omdat ik zo vaak de tweede plaats haal", antwoordde hij met een grapje. "Het is een mooie fiets en het is fijn dat er ook nog wat goud aanhangt."

bron: Belga