Bondscoach Martinez selecteert 27 Duivels voor duels tegen Griekenland en Rusland

Bondscoach Martinez selecteert 27 Duivels voor duels tegen Griekenland en Rusland

Roberto Martinez heeft 27 Rode Duivels geselecteerd voor de WK-kwalificatie-interland tegen Griekenland (zaterdag 25 maart in het Koning Boudewijnstadion) en de oefenwedstrijd tegen Rusland (dinsdag 28 maart in Sotsji). Meest opvallende naam op het lijstje van de bondscoach is die van Radja Nainggolan, die terugkeert in de groep. Vincent Kompany is er niet bij. In zijn eerste selectie in meer dan vier maanden tijd – de vorige interland van de Duivels dateert al van 13 november 2016 (de 8-1 glansprestatie tegen Estland) – had Martinez opnieuw plaats voor Nainggolan. ‘Il Ninja’, in uitstekende doen bij AS Roma werd in november verrassend niet opgeroepen maar is er nu opnieuw bij. Ook Axel Witsel, sinds kort in China aan de slag, blijft gewoon Rode Duivel. Ook Matz Sels, als een van de vier keepers, kreeg ondanks zijn bankzittersstatuut bij Newcastle een selectie. Anderlecht vaardigt youngsters Tielemans en Dendoncker af.

De naam van Vincent Kompany – zo goed als geen speelminuten bij Manchester City – stond tijdens de persconferentie in het National Football Center in Tubeke niet op het papiertje van de bondscoach. Thorgan Hazard en Steven Defour zijn geblesseerd.

Met Griekenland krijgen Eden Hazard en ploegmaats volgende week de nummer twee uit hun WK-kwalificatiegroep over de vloer, voor beide teams wordt het hun vijfde partij in groep H. België leidt autoritair met twaalf op twaalf, de Grieken hebben slechts twee puntjes minder. Mits winst zetten de Belgen dus een eerste stap richting WK van volgend jaar.

Een dag na de confrontatie met Griekenland – die in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion gespeeld wordt – reizen de Duivels door naar Rusland. Daar ontmoeten ze op dinsdag 28 maart WK-organisator Rusland in het Fisht Stadium in Sotsji.

bron: Belga