Anderlecht loot Manchester United, Genk krijgt Celta de Vigo voor de voeten

door
Belga
Leestijd 2 min.

Anderlecht heeft in Nyon tijdens de loting van de kwartfinales van de Europa League het grote Manchester United geloot. Paars-wit speelt op 13 april eerst thuis tegen de Mancunians, alvorens op 20 april naar Old Trafford te trekken. Racing Genk trof het Spaanse Celta de Vigo en speelt zijn heenwedstrijd op verplaatsing. Met het Manchester United van Rode Duivel Marouane Fellaini en sterspeler Zlatan Ibrahimovic kwam de - op papier - sterkst mogelijke tegenstander voor Anderlecht uit de bus. De laatste ontmoeting tussen beide teams dateert van de (eerste) groepsfase van de Champions League in het seizoen 2000-2001. Toen leed Anderlecht een zware 5-1 nederlaag op Old Trafford, waarna het zich in het eigen Constant Vanden Stockstadion naar een knappe 2-1 zege stuntte. Manchester United versloeg in de vorige ronde - niet zonder enige moeite - het Russische Rostov, dat afgelopen zomer te sterk was voor Anderlecht in de derde voorronde van de Champions League.

Racing Genk leek met het Spaanse Celta de Vigo een meer haalbare opponent voor de voeten geschoven te krijgen. Het team van Théo Bongonda, nummer elf in de Primera Division, werd in de groepsfase twee keer door Standard op 1-1 gehouden werd. Na Nieuwjaar toonden de Galiciërs echter hun goede vorm en rekenden af met Krasnodar en de Oekraïense grootmacht Shakhtar Donetsk. Half januari wonnen Bongonda en co in de Copa del Rey ook nog met 1-2 op het veld van Real Madrid.

In de overige twee affiches van de kwartfinales kijken Ajax en Schalke 04 en Lyon en Besiktas elkaar in de ogen.

De heenwedstrijden vinden plaats op donderdag 13 april. De terugwedstrijden gaan, een week later, op donderdag 20 april door.

bron: Belga