Deze kunstenaar loopt graag naakt rond met paarden

Iedereen heeft wel een hobby, zoals muziek maken, foto’s kieken of sporten. Maar die van Nick Turner is op zijn zachtst gezegd een beetje vreemd. De man vindt het leuk om in IJsland naakt rond te lopen met een horde wilde paarden. 

De Amerikaanse kunstenaar Nick Turner schildert, tekent en fotografeert, maar daarnaast heeft hij dus een ietwat vreemde hobby. In een interview met Vice probeert hij misverstanden daarrond uit de wereld te helpen.

“Het is niet zo dat ik gewoon als een gek naakt tussen de paarden ren of zo”, legt hij uit. “Ik probeer het idee van met wilde paarden rennen te projecteren, het idee van met hen in hun wereld te leven. Dat is waar het voor mij om draait. Ik denk namelijk dat mensen een heleboel primaire en dierlijke instincten hebben.”

Naar eigen zeggen vertoefde de creatieveling van kinds af aan al het liefste in de natuur. Hij was ook liever in het gezelschap van paarden dan bij zijn klasgenoten. “Ik heb me altijd een buitenstaander gevoeld. En sommige van die onzekerheden bleef ik hebben naarmate ik ouder werd. De zelfportretten met de paarden en met de natuur werden een soort experiment om te proberen te begrijpen waarom ik zo onzeker was toen ik opgroeide, en waarom ik me altijd een buitenstaander voelde.”

A post shared by Twyla (@twyla) on

A post shared by Nick Turner (@nickturnerstudio) on

A post shared by Nick Turner (@nickturnerstudio) on