Bekerfinale belooft spanning

KV Oostende
Belga / K. Desplenter

Morgen strijden KV Oostende en Zulte Waregem om de Beker van België. Beide ploegen zijn op papier aan elkaar gewaagd.

Voor Oostende is het de eerste keer in de cupfinale. Als ze de beker met de kleine gekrulde oren mee naar huis nemen, is het zelfs de eerste trofee ooit voor de kustploeg. Zulte stond in 2014 al in de Heizel als verliezend finalist en mocht de beker zelfs al eens mee naar huis nemen, in 2006.

Marc Coucke kijkt met gezonde spanning uit naar de eerste bekerfinale van zijn club KV Oostende. “Het is sowieso fantastisch wat die finale allemaal losmaakt bij de supporters.” Ruim 13.000 fans zullen KV Oostende aanmoedigen in het Koning Boudewijnstadion. “We zijn een volledig nieuwe generatie voor ons aan het winnen. We willen alle supporters bedanken voor hun steun.”

49% kans

Met Zulte Waregem treft KVO in de finale op papier een evenwaardige tegenstander. “Ik geef ons 49% kans op de beker. Zulte-Waregem haalde iets meer punten in de competitie en is licht favoriet.” Coucke is blij met een andere subtopper als tegenstander. “Tegen Club of Anderlecht hadden we misschien maar 20 of 25% kans gehad. Twee gelijkwaardige teams, dat maakt het des te spannender. Er heerst ook een goede sfeer in de aanloop naar de match. Er wordt wat gejend, maar het gaat er supervriendschappelijk aan toe.”

25 miljoen

Sinds de komst van Coucke als voorzitter groeide KV Oostende uit tot een vaste waarde in de subtop. Het budget van toen 4,3 miljoen euro zal volgend jaar al opgetrokken zijn tot ruim 20 miljoen euro. “Als we de beker winnen, kan dat door de Europese campagne zelfs tot boven de 25 miljoen groeien. Het is ook altijd de bedoeling geweest om KVO in de breedte op te bouwen, niet enkel op vlak van spelers.” Een eerste prijs in de clubgeschiedenis zou die uitbouw een extra boost geven. “Ik ben 46 jaar supporter en we hebben een fantastisch mooie prijzenkast. Maar daar ligt enkel stof in, want het herfstkampioenschap van vorig jaar is natuurlijk geen echte prijs. Ik zal zaterdag dus zeker heel nerveus zijn.”