Voorlopig laatste lentedag

Voorlopig laatste lentedag

Het blijft deze namiddag erg zonnig en aangenaam lenteweer, met lokaal maxima tot 18 graden. Vanaf vanavond krijgen we meer bewolking, en is er kans op een spatje regen. Morgen is het lenteweer dan helemaal voorbij. Het wordt regenachtig en winderig, met maxima die niet hoger komen dan 11 graden. Ook tijdens het weekend krijgen we regen en wind. Dat meldt het KMI, dat ook waarschuwt voor CO-vergiftiging. Vanavond en vannacht neemt de lage bewolking toe vanaf de kust. Aan het einde van de nacht kan er dan wat lichte neerslag vallen in het noordwesten van het land. De minima liggen tussen 3 graden op de Hoge Venen en 8 graden aan de kust.

Ook morgen begint regenachtig, al krijgen we later op de dag wel opnieuw opklaringen vanaf de kust. De temperaturen nemen een forse duik, en komen in de Ardennen niet veel hoger dan 6 graden. In het centrum krijgen we maxima rond 11 graden. De westenwind waait matig tot vrij krachtig aan de kust, waar rukwinden tot 60 km/u mogelijk zijn. Tijdens de nacht van morgen op zaterdag trekt een actieve regenzone over ons land. Die gaat gepaard met rukwinden tot 60 km/u in het centrum en tot 70 km/u aan zee.

Zaterdag blijft het de hele dag zwaarbewolkt met perioden van regen of motregen. De wind blijft vrij krachtig waaien, met opnieuw rukwinden tot 60 km/u. De temperaturen klimmen tot 14 graden. Ook zondag is het nog bewolkt en winderig met af en toe een buitje.

Begin volgende week gaat de wind liggen, al blijft het wel regenachtig. Vanaf woensdag komen we in noordelijke lucht terecht en wordt het gevoelig frisser, met temperaturen tussen 4 en 9 graden. Mogelijk valt er dan zelfs wat winterse neerslag.

bron: Belga