Unia: "Minister herhaalt ankedotische kritiek"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het interfederaal gelijkekansencentrum Unia is het niet eens met de kritiek van Vlaams minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans (N-VA) op de werking van het centrum. Volgens directeur Els Keytsman blijft de N-VA-minister steken in "anekdotische kritiek" en tonen de cijfers aan dat het centrum wel degelijk alle vormen van discriminatie aanpakt. N-VA-minister Homans herhaalde in het Vlaams Parlement vandaag haar kritiek op de werking van het interfederaal gelijkekansencentrum Unia. Volgens haar is het centrum niet neutraal, werkt Unia "met twee maten en twee gewichten" en kiest het "éénzijdig voor één kansengroep".

Bij Unia zijn ze niet gelukkig met die nieuwe aanval. "De minister heeft haar anekdotische kritiek herhaald. Ze noemt onze werking eenzijdig en verwijst daarvoor naar secundaire bronnen zoals een krantenartikel, of naar een ironisch campagnefilmpje', reageert Unia-directeur Els Keytsman.

Volgens Keytsman kloppen de aantijgingen gewoon ook niet. "Onze jaarcijfers illustreren dat Unia de deuren opent voor iedereen en dat we alle vormen van discriminatie aanpakken. We spannen ons in om minder gekende discriminatie als leeftijdsdiscriminatie aan te pakken. Een feitelijke vergelijking van onze jaarcijfers 2016 voor beleidsdomeinen werk en onderwijs met die van 2015 toont dat aan", aldus Keytsman.

Unia heeft naar eigen zeggen ook geen enkel probleem met de evaluatie die Homans heeft aangekondigd. Het centrum betreurt dan weer wel "dat de minister nog geen contact nam om rond de tafel te zitten". "Wij zetten de deur juist open, want dan kunnen we een gesprek hebben gestoeld op feiten", klinkt het.

bron: Belga