Museum voor Natuurwetenschappen wil dino bekostigen via crowdfunding

door
Belga
Leestijd 1 min.

"We hebben 25.000 euro nodig om 'Ben', de plateosaurus, te kunnen tentoonstellen. Doneer en kom bij het Plateoteam!" Dat is de originele oproep die het Museum voor Natuurwetenschappen vandaag doet om een nieuwe dino in zijn collectie te bekostigen. Voor het eerst in meer dan 100 jaar krijgt het Museum de kans om een nieuw en authentiek dinoskelet tentoon te stellen. "Ben", een plateosaurus van bijna 5 meter lang is bijna compleet. Hij is in feite een puzzel van 200 stukken en komt uit een groeve bij de Zwitserse stad Frick.

Ben kwam in het Brusselse museum aan in mei 2016. Sindsdien zijn medewerkers van het dinomuseum met engelengeduld de 200 botjes van deze dinosaurus aan het uitboren en in elkaar aan het puzzelen.

Het skelet zou tegen december 2017 klaar zijn voor de Dinogalerij van het museum, die dan tien jaar heropening viert. Ben zal er zonder glazen vitrine tentoongesteld worden, wat uitzonderlijk is voor een origineel fossiel.

Het Museum is nog op zoek naar 25.000 euro voor de kosten van de tentoonstelling. Daarom lanceren ze als een première voor het museum een heuse crowdfundingscampagne, via het Brusselse platform www.growfunding.be. Al vanaf 10 euro kun je het project een duwtje in de rug geven. "Mochten we het einddoel niet halen, dan word je volledig terugbetaald", zo laat het museum nog weten op zijn website.

bron: Belga