Europa League - Stuivenberg ziet Genk geschiedenis schrijven

door
Belga
Leestijd 2 min.

Racing Genk plaatste zich donderdagavond voor de eerste keer in de geschiedenis voor de kwartfinales van een Europese beker. "Tevredenheid en trots overheersen met de kwalificatie en daarmee schrijven we geschiedenis", ging Genk-coach Albert Stuivenberg van start. "AA Gent heeft Tottenham uit het toernooi gekegeld en dus zijn we trots dat we hen konden uitschakelen. Ik vind Gent immers een erg sterk elftal. We zitten nu in de kwartfinales en willen verder geraken. De loting maakt me helemaal niets uit. Als je zover in het toernooi zit, weet je dat het zelfs nog lastiger is tegen topploegen. Er zitten geen slechte tegenstanders meer bij."

De Genkenaars legden de basis voor de kwalificatie vorige week al met de 2-5 zege na een ware demonstratie in de Gentse Ghelamco Arena. In de terugwedstrijd zag Stuivenberg een wedstrijd met twee gezichten: een goede eerste helft, waarin de thuisploeg verdiend op voorsprong kwam en een tweede helft waarin het plots heel wat minder liep en ze de gelijkmaker nog moesten incasseren. "Voor de pauze spelen we met veel druk vooruit en scoren we een geweldig doelpunt. Gent blijft altijd dreigend, maar dat resulteerde niet in grote kansen. De tweede helft startte nog redelijk, maar later was het heel wat minder. Je zag de vermoeidheid in het team, dan zie je dat het de 51e wedstrijd van het seizoen is. Er zitten er een paar op hun tandvlees. We laten de kans op 2-0 liggen en dan weet je dat de tegengoal kan vallen. Ik moet ook complimenten aan Gent geven omdat ze bleven doorgaan tot de laatste minuut. We kwamen niet echt meer in het spel dat we wilden spelen."

Met 51 wedstrijden op de teller heeft Genk dit seizoen al een pak meer wedstrijden gespeeld dan de overige Belgische eersteklassers en de kwartfinales in de Europa League leveren ook nog twee extra wedstrijden op. Play-off II start pas begin april, maar de komende weken worden er interlands afgewerkt en in de Genkse kern zitten tamelijk wat internationals. Zo heeft nieuwkomer Sander Berge ook zijn eerste selectie voor Noorwegen te pakken. "Ik ga de bondscoaches opbellen en hen vragen om mijn spelers te laten recupereren", lachte Stuivenberg. "Bij de nationale ploegen hebben ze een druk programma. We proberen om iedereen fit en klaar te hebben voor de start van POII op 2 april."

.

bron: Belga