Belgen in het buitenland - Nainggolan en Roma komen doelpuntje tekort tegen Lyon

Radja Nainggolan en AS Roma hebben donderdagavond in de terugwedstrijd van de achtste finales van de Europa League met 2-1 gewonnen van Olympique Lyon. Na de 4-2 nederlaag in de heenwedstrijd volstond dat echter net niet voor de Romeinen. Radja Nainggolan speelde de hele wedstrijd bij de thuisploeg. Thomas Vermaelen zat niet in de wedstrijdselectie. Diakhaby (16.) kopte de bezoekers al snel op voorsprong in het Stadio Olimpico. Roma reageerde nauwelijks twee minuten later met een intikker van Strootman (18.) en op het uur kwamen de Romeinen zelfs op voorsprong door een knullig eigen doelpunt van Tousart. Nadien volgde een stormloop richting het Franse doel, maar het beslissende derde doelpunt viel niet meer. Niet Roma, maar wel Lyon stoot zo door naar de kwartfinales.

Marouane Fellaini kwam bij Manchester United vlak na de pauze Paul Pogba vervangen. ManU wachtte tegen Anderlecht-killer Rostov lang om de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen. Uiteindelijk zorgde Mata twintig minuten voor tijd van dichtbij voor de enige treffer van de avond (1-0). De heenmatch in Rusland was op 1-1 geëindigd.

Borussia Mönchengladbach, zonder een nog steeds geblesseerde Thorgan Hazard, leek voor rust op rozen te staan tegen gouwgenoot Schalke. Een afgeweken bal van Christensen (26.) en een knap afstandschot van Dahoud (45.+2) zorgden voor een 2-0 ruststand. Maar na de pauze sloeg Schalke terug met goals van Goretzka (54.) en Bentaleb (68.), vanop de stip. Na een 1-1 gelijkspel in de heenwedstrijd stootten de Königsblauen zo, op basis van de uitdoelpunten, door naar de volgende ronde.

Bij Celta de Vigo bleef Théo Bongonda de hele partij op de bank. De Galiciërs wonnen na de heenwedstrijd (2-1) ook de terugmatch (0-2) tegen het Russische Krasnodar. Mallo (52.) en Aspas (80.) zorgden voor de goals van de kwalificatie.

Ajax won zijn terugwedstrijd met 2-0 van FC Kopenhagen en plaatste zich zo voor de kwartfinales. Doelpunten van Traore (23.) en Dolberg (45.+3), vanaf de stip, volstonden voor de kwalificatie. In Kopenhagen hadden de Ajacieden nog met 2-1 verloren.

Besiktas ten slotte won met 4-1 van Olympiakos en wiste zo het 1-1 gelijkspel uit de heenwedstrijd uit. Goals van Aboubakar (10.) en Babel (20.) leken de Turken al snel op een veilige voorsprong te zetten. Maar na de tegentreffer van Elyounoussi (31.) en de rode kaart voor Aboubakar (39.) was de spanning terug. In het slot bezegelden opnieuw Babel (75.) en Tosun (84.) echter alsnog het lot van Olympiakos. Bij de bezoekers mocht Marko Marin (ex-Anderlecht) invallen.