Gent kan niet meer stunten tegen Genk

Genk en Gent hebben gelijkgespeeld in de terugwedstrijd van de achtste finales in de Europa League. Het werd 1-1. Daarmee stoten de Limburgers door ten koste van de Oost-Vlamingen.
Heleen

AA Gent stond in de Luminus Arena voor een schier onmogelijke opdracht. Ze kregen eerder op eigen veld een 2-5 pandoering te verwerken en moesten met de moed der wanhoop proberen die wel erg scheve situatie recht te zetten.

De Genkse coach Albert Stuivenberg voerde slechts één wijziging door tegenover de heenwedstrijd. Hij bracht Thomas Buffel in de ploeg voor Siebe Schrijvers. Gent-coach Hein Vanhaezebrouck moest door blessures (Matton, Milicevic, Asare, Saief) en schorsingen (Esiti) wel stevig sleutelen. Hij koos voor Brecht Dejaegere, Moses Simon, Thibault De Smet, Thomas Foket en Rabiu Ibrahim in de basis.

Genk domineert

Gent wist zich afgelopen weekend nog te plaatsen voor Play-off 1, terwijl Genk in het vagevuur van play-off 2 belandt. Maar op het veld was de verhouding duidelijk omgekeerd. Genk begon aan het duel zoals het de vorige match geëindigd was: met dominant voetbal. Hoewel Gent zich niet liet wegspelen, maakte de thuisploeg toch al snel een eerste doelpunt. Timothy Castagne maakte er in de 20ste minuut 1-0 van.

Onmogelijk

Als het al niet onmogelijk was voor Gent, was het dat nu wel. De Gentenaars moesten plots vijfmaal scoren om zich nog te plaatsen, en dat op verplaatsing. Gent liet de moed echter niet zakken en ging tegen beter weten in op zoek naar de gelijkmaker. De Buffalo's wisten enkele kansen te versieren, maar ze moesten toch gaan rusten met een achterstand.

Gezapig

De tweede helft verliep gezapig. Niet helemaal onlogisch aangezien het eindresultaat van de wedstrijd al lang vaststond. Genk controleerde en kwam nooit echt in de problemen. Voor een echt goede kans was het wachten tot de 79ste minuut, toen de ingevallen Siebe Schrijvers helemaal alleen op doelman Lovre Kalinic kon koppen, maar die laatste stond paraat. Nog in dezelfde minuut volgde een tweede heel grote kans. Jean-Paul Boëtius bereikte de achterlijn en schoof de bal vanuit een onmogelijke hoek nog bijna over de doellijn, maar de paal stond op zijn weg.

Plots kwam de wedstrijd toch terug op gang, want in de 84ste minuut scoorde de 17-jarige Louis Verstraete, die ingevallen was voor Jérémy Perbet. Hij kreeg de bal van Samuel Kalu en knalde hard binnen. De Gentenaars begonnen vervolgens zelfs nog aan te dringen, alsof ze in vijf minuten van plan waren nog vijf goals te maken, maar dat was vergeefse moeite. Het bleef 1-1 en Genk mag naar de kwartfinales van de Europa League.