Pakket met explosieven aan Duits Financiënministerie kwam uit Athene

Het verdacht pakket dat woensdag aankwam op het Duits ministerie van Financiën en explosieven bleek te bevatten, werd in Athene verstuurd. Dat meldt de Griekse regering. Een woordvoerder van het ministerie voor Burgerbescherming meldde woensdagavond in Athene dat de Duitse autoriteiten met hun Griekse collega’s contact hebben opgenomen. Volgens de Duitse autoriteiten ging het niet om een pakket, maar om een dikke enveloppe. De naam van de plaatsvervangende leider van de conservatieve oppositiepartij Nea Dimokratia, Adonis Georgiadis, stond als afzender op de enveloppe.
Op Twitter bevestigde Georgiadis dat zijn naam als afzender gebruikt werd. “Het is geen grap, het is jammer genoeg waar.” Aan de krant Bild zei de partijleider verder nog dat “de terrorist(en) inderdaad mijn naam gebruikt heeft of hebben, omdat ik in Griekenland bekend sta als vriend van mijnheer Schäuble”.
De brief met daarin verschillende explosieven en scherpe slaghoedjes werd ontdekt in het postkantoor van het ministerie. Als de enveloppe gewoon geopend was, had die tot zware verwondingen kunnen leiden.

bron: Belga