Ontvoerde Australische hulpverleenster vrijgelaten in Afghanistan

Ontvoerde Australische hulpverleenster vrijgelaten in Afghanistan
Ontvoerde Australische hulpverleenster vrijgelaten in Afghanistan

Een Australische medewerkster van een hulporganisatie, die in november vorig jaar werd ontvoerd in de Afghaanse hoofdstad Kaboel, is vrijgelaten. Dat meldt de Afghaanse overheid vandaag.

De vrouw werd gisteren bevrijd door de Afghaanse veiligheidsdiensten, en werd later op de dag overgeleverd aan de Australische ambassade in het land. Meer details over de identiteit van de vrouw of over de manier waarop ze werd vrijgekregen, zijn er voorlopig niet. Volgens Mohammad Salim Almas, het hoofd van de politie in Kaboel, zijn er nog geen verdachten gearresteerd.

Ontvoeringen van buitenlanders zijn de laatste jaren schering en inslag in Afghanistan. In de voorbije twee jaar werden al zeker drie Australische hulpverleners ontvoerd. Kerry Jane Wilson, een andere Australische die in Jalalabad was ontvoerd, werd in augustus nog bevrijd.

Over het lot van twee professoren van de Amerikaanse universiteit in Kaboel, een Australiër en een Amerikaan, is nog niets bekend. De twee werden in september ontvoerd. De Taliban verspreidden in januari nog een video waarin de twee de Amerikaanse president Donald Trump smeken om te onderhandelen over hun vrijlating.

Bron: Belga