Koptelefoon van Australische vrouw ontploft tijdens de vlucht

Koptelefoon van Australische vrouw ontploft tijdens de vlucht
Koptelefoon van Australische vrouw ontploft tijdens de vlucht

De koptelefoon van een Australische vrouw is tijdens een vlucht van Peking naar Melbourne ontploft en in brand gevlogen. De vrouw kwam er vanaf met verschroeide haren, rooksporen in de nek en het gezicht en brandblaren op de rechterhand. De Australische luisterde met haar eigen koptelefoon naar muziek. Twee uur na het opstijgen werden de passagiers opgeschrikt door een knal. Dat meldde de Australische veiligheidsinstantie ATSB vandaag. “Toen ik me omdraaide voelde ik dat mijn gezicht verbrandde”, verklaarde de onfortuinlijke passagier. Ze smeet de door batterijen gevoede koptelefoon onmiddellijk tegen de vloer. Daar werd het mini-brandje door het cabinepersoneel met een glas water geblust. De rest van de vlucht hing er een onaangename geur van gesmolten plastic, verbrande elektro en verschroeid haar in het vliegtuig.

De Australian Transport Safety Bureau (ATSB) deelde niet mee van welke fabrikant de koptelefoon kwam. Wel werd gewaarschuwd dat door batterijen gevoede toestellen gemakkelijk ontvlambaar zijn.

Vorig jaar haalde het Zuid-Koreaanse concern Samsung het wereldnieuws omdat er herhaaldelijk gelijkaardige problemen waren met zijn smartphone van het type Galaxy Note 7.

Bron: Belga