Vierjarig meisje dwaalt uren rond voor zieke oma

Vierjarig meisje dwaalt uren door sneeuw voor zieke oma
Foto Pixabay

In Siberië is Saglana Salchak bijzonder moedig uit de hoek gekomen. Omdat haar oma ziek was, liep het 4-jarige meisje zes uur lang door de sneeuw om hulp te zoeken.

De kleuter woont bij haar grootouders in een afgelegen boerderij. Toen de 60-jarige grootmoeder onwel was geworden, zat het Salchak met de handen in het haar. Haar opa is blind en kon dus moeilijk alleen op zoek naar hulp. Uiteindelijk besloot het meisje er alleen op uit te trekken om aan te kloppen bij de buren, die acht kilometer verder wonen.

Een wonder

Om hen te bereiken, moest ze door een bos waar er wolven rondlopen. Bovendien was het buiten -34 graden. Uiteindelijk merkten de buren het meisje op en brachten haar zo snel mogelijk naar een medisch centrum. Volgens lokale media is het een wonder dat Salchak zonder kleerscheuren haar eindbestemming bereikte.

Achteraf bleek dat de grootmoeder overleden was aan een hartaanval. De kleine koter woont nu in een opvangtehuis en de politie heeft een onderzoek geopend naar haar moeder, Eleonora Salchak. Ze wist dat de grootouders de veiligheid van haar dochter niet konden garanderen en hebben dus een minderjarige in gevaar gebracht, zo luidt de redenering van de agenten.