Videoclip van Snoop Dogg zorgt voor opschudding

Videoclip oogst kritiek
Wikimedia Commons / Jørund Føreland Pedersen

In de Verenigde Staten heeft de rapper Snoop Dogg voor ophef gezorgd. In zijn nieuwe videoclip gaat iedereen als clown door het leven. De president, Ronald Klump, wordt op het einde doodgeschoten.

De clip speelt zich af in een alternatief land waar iedereen een clown is. In de video is te zien hoe president Ronald Klump op de televisie verkondigt alle “doggs” te willen deporteren. Daar is de Amerikaanse rapper het niet mee eens en daarom schiet hij de presidentsclown neer.

Snoop Dogg oogstte meteen een storm aan kritiek. “Er zijn al eerder presidenten vermoord in dit land”, reageert Republikeinse senator Marco Rubio verontwaardigd. “Met zulke zaken moet je voorzichtig omspringen. Je weet nooit of een verkeerde persoon hierdoor verkeerde ideeën krijgt. Snoop had dit niet mogen doen.”

De rapper wil met het lied een stem geven aan mensen die er geen hebben. “Er zijn momenteel veel clowneske zaken aan de gang en die wilde ik in mijn videoclip graag aan de kaak stellen”, zegt hij aan het magazine Billboard.