Koppel liegt over erfenis van 230 miljoen euro

erfenis
Flickr / Pictures of Money

De Britten Ashley en zijn vrouw Stevie-nia Coombs hebben 230 miljoen euro geld geërfd van haar overleden grootvader. Het stel beloofde vrienden en familie een riante som geld, maar in werkelijkheid was het één grote leugen.

Het koppel vertelde mensen dat ze 230 miljoen van een overleden grootvader hadden geërfd en maakten een vervalst testament op om hun verhaal te onderbouwen. In realiteit was de opa niet gestorven en hij beschikte al helemaal niet zoveel geld.

Collega Amy Salter trapte als een van de eersten in de leugen. Het koppel beloofde haar een gratis huis. “Ze kwamen met champagne bij mij langs om het goede nieuws te vieren, ik kon mijn geluk niet op”, vertelt Salter aan The Sun. Ze gaf meteen haar baan op, ondertekende een contract en ontdekte maanden later dat dit vals was.

Terminaal ziek

Ook de ouders, vrienden en familie van het koppel waren de dupe van de leugen. “Iedereen zegt dat we te hard van stapel gelopen zijn, maar ze hebben het verhaal heel geloofwaardig gebracht”, vertelt Marion, de moeder van Ashley. “We kregen huissleutels van een villa met acht kamers. Toen we naar het notariskantoor gingen om de overeenkomst af te ronden, wisten ze van niks.”

Het is niet de eerste keer dat het stel liegt. Ze hebben hun trouw vervroegd omdat Stevie-nia’s opa terminaal ziek zou zijn. De man is niet komen opdagen en achteraf blijkt dat hij nog kerngezond is.

Na genoeg leugens te hebben verspreid, verhuisde het koppel. Ze lieten hun vrienden en familie met hoogoplopende schulden achter. De politie staat machteloos omdat het stel niets strafbaars deed. Ze haalden geen financieel voordeel uit de leugens en beroofden ook niemand van geld.