Vijf jaar cel gevorderd voor verkrachting van stiefdochter

door
Belga
Leestijd 1 min.

Voor de correctionele rechtbank van Leuven heeft het openbaar ministerie dinsdag vijf jaar cel gevorderd voor een 26-jarige man voor de jarenlange verkrachting van zijn stiefdochter. Dat gebeurde vanaf haar negende levensjaar, in het huis van zijn partner. Thomas B. (26) uit Aarschot verscheen aangehouden op de zitting. Hij wordt beschuldigd van verkrachting van zijn stiefdochter in Aarschot van 1 september 2014 tot 13 november 2016. Toen de feiten begonnen, was het slachtoffer nog geen 10 jaar oud.

Het was de moeder van het meisje die aangifte deed toen ze bij haar partner zeer expliciete seksueel getinte sms'jes ontdekte. Tijdens een huiszoeking en het verhoor beriep B. zich aanvankelijk op zijn zwijgrecht maar gaandeweg moest hij de feiten toegeven. Hij verklaarde dat zijn overgrootvader en grootvader zich eveneens aan kinderen hadden vergrepen.

"Het gebeurde altijd thuis, terwijl de moeder sliep. Dan moest het meisje naar beneden komen", zei de procureur. "Het gebeurde eenmaal per week en het slachtoffer raakte eraan gewend. Dat bleek uit haar nauwkeurige beschrijvingen."

Volgens het openbaar ministerie misbruikte B. zijn rol als vertrouwenspersoon en raakte het kind geïsoleerd in het eigen vertrouwde milieu. De relatie moeder-dochter werd grondig verstoord. De procureur vorderde vijf jaar cel, ontzetting uit de rechten gedurende tien jaar en terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank gedurende vijf jaar.

Het vonnis valt op 11 april.

bron: Belga