Nieuwe 'Girl With The Dragon Tattoo'-film op komst

Er is een vervolg van 'The Girl With The Dragon Tattoo' in de maak. 'The Girl in the Spider's Web' zal in oktober 2018 uitkomen. De film is gebaseerd op het vierde boek in Stieg Larsson's Millennium-serie, geschreven door David Lagercrantz.
door
Liza
Leestijd 1 min.

David Lagercrantz schreef het vierde deel, nadat de Millennium-schrijver Stieg Larsson overleed na zijn derde boek in een serie van tien. 'The Girl in the Spider's Web' is het eerste boek uit de Millenium-reeks dat meteen in het Engels wordt verfilmd. 'The Girl with the Dragon Tattoo' werd eerst in het Zweeds verfilmd.

Cast

Fede Alvarez zal het vervolg op de film regisseren. Deze keer zal de rol van Lisbeth Salander niet worden vertolkt door Rooney Mara. Filmmaatschappij Sony moet dus op zoek naar een nieuwe cast.

De aankondiging van de nieuwe film gebeurde gisteren op de London Book Fair, naar aanleiding van de lancering van het vijfde boek uit de Millenium-reeks. Daarmee is de zoektocht naar een nieuwe actrice die de iconische rol zal vertolken van start gegaan. "Lisbeth Salander is een rol waarvan elke regisseur droomt om ze tot leven te brengen. We vertrekken van een fantastisch scenario en nu kan het leukste beginnen: het vinden van onze Lisbeth", zegt Alvarez.