Fan Madonna eist fikse schadevergoeding na arrestatie

Madonna
Foto Belga / N. Hunt

Een fan die voor het huis van Madonna in New York verwijderd moest worden, eist nu een schadevergoeding van vijf miljoen dollar (4,7 miljoen euro). Hij betuigt dat hij mishandeld is door politieagenten toen hij weggevoerd werd.

Het incident gebeurde al in 2010 toen Robert Linhart kampeerde voor de deur van de zangeres. Daar stond hij te zwaaien met een bord waarop hij vroeg aan Madonna om hem te ontmoeten. “Het universum heeft ons in 1992 samengebracht en dit jaar opnieuw in Praag. Kom me alsjeblieft ontmoeten”, stond er op het paneel.

Omdat de man weigerde weg te gaan toen de politie hem aanmaande om te vertrekken, werd hij aangehouden. Hij verklaart nu dat de agenten hem behandelden als een boksbal. Ze zouden hem geschopt en gemept hebben op de rug, nek, schouders en arm.

De man eist nu vijf miljoen dollar van de stad om de rechtszaak af te blazen. Het is onduidelijk of er ingegaan zal worden op de vordering. Zijn advocaat en de gemeente gaan eind april in gesprek over de eventuele schadevergoeding.