Amerikaan gearresteerd voor moordpoging op mannequin

Amerikaan gearresteerd voor moordpoging op mannequin
Foto Pexels

De politie van Las Vegas heeft een man gearresteerd voor een poging tot moord. De Amerikaan ging een mannequin te lijf met een hamer.

De pop lag niet toevallig op een verlaten kruispunt in Las Vegas. Op diezelfde locatie waren eerder dit jaar al twee dakloze mannen op verschrikkelijke wijze omgebracht. De politiedienst van Sin City had weinig aanwijzingen en pakte daarom uit met een list.

Sinds de tweede moord heeft de politie daarom een valstrik gelegd op het kruispunt. Dat heeft commissaris Andrew Walsh bevestigd aan The Guardian. “We hebben tactieken gebruikt die je niet vaak tegenkomt, maar we hadden niet veel bewijs om een zaak op te bouwen”, aldus Walsh.

Uiteindelijk liep de mogelijke moordenaar zo tegen de lamp. Een man met kap ging de mannequin rond 3 uur ’s nachts te lijf met een hamer, waarschijnlijk met de bedoeling te doden. Patrouillerende agenten waren meteen ter plaatse en arresteerden de aanvaller wegens bezit van een verborgen wapen zonder vergunning. De gearresteerde man wordt nu onderzocht in verband met de moorden.

“Zoals ik elke keer zeg wanneer een dakloos persoon vermoord is: de stoep of de berm is geen plek voor een mens om zijn laatste adem te laten. We nemen deze misdaden erg serieus”, besluit Walsh.