Jobdag voor straffe managers bij stad en OCMW Antwerpen

Stad en OCMW Antwerpen zoeken managers in uiteenlopende sectoren van communicatie over tewerkstelling in de stad tot musea. Maar leidinggeven bij een stad, wat moet je daarvoor kunnen?
door
marketing
Leestijd 2 min.

Dirk Diels leidt de economische dienst Business en Innovatie, 70 medewerkers sterk. Dirk: “Als manager bij de stad heb je een sterke strategische en toekomstgerichte visie nodig. Je moet ook de strategische machtsverhoudingen goed inschatten, om op de juiste momenten vooruit te kunnen gaan.”

“Ook je medewerkers en klanten zijn belangrijk,” gaat Dirk verder, “Je moet je medewerkers de autonomie en tools geven om te kunnen ontbolsteren. Ik stuur mijn medewerkers vaak op pad om de wensen en noden van de ondernemers en investeerders te leren kennen. Ons uitgangspunt is steeds: hoe bieden we hen elke dag een meerwaarde?”

Digitale innovatie is de toekomst

Business en Innovatie wil van Antwerpen de meest ondernemersvriendelijke stad maken. “Onze stad heeft unieke troeven in de chemie-, diamant-, retail- en logistieke sector,” legt Dirk uit, “Dat moeten we blijven uitspelen door te investeren in digitale innovatie. Nu werken we aan het City of Things-project, waar slimme toepassingen de hele stad mobieler, veiliger en properder moeten maken. Antwerpen wordt zo de grootste digitale proeftuin van Europa.”

Een stad met veel variatie

Dirk werkt al meer dan 15 jaar voor de stad. Dat was oorspronkelijk niet de bedoeling, maar het beviel hem zo dat hij er nog altijd werkt. “Wat de stad een interessante werkgever maakt, is de variatie. Je werkt mee aan internationale positionering, scholen, evenementen… en je hebt een team van mensen die zich daarvoor met veel goesting inzetten. Dat motiveert mij om voor de stad te kiezen,”

besluit Dirk.

Jobdag 21 maart

Ontmoet managers zoals Dirk op de Jobdag: www.antwerpen.be/jobdag.


Dit artikel wordt u aangeboden door Metro-partner Stad Antwerpen.