Nog meer zacht lenteweer op komst

Nog meer zacht lenteweer op komst

Vanmiddag blijft het vrij mooi maar een wolkenband trekt traag van west naar oost over het land. De maxima schommelen tussen 11 graden aan zee en op de Hoge Venen en tot 15 graden elders. De wind waait matig uit noordnoordwest. Dat meldt het KMI. Morgen krijgen we na het optrekken van het ochtendgrijs, dat soms hardnekkig kan blijven hangen, afwisselend opklaringen en wolkenvelden. In de loop van de namiddag verwachten we meer wolken vanuit het westen. De maxima schommelen tussen 11 en 15 graden.

Woensdag blijft het onder invloed van een stijgende luchtdruk droog. ’s Ochtends hangt er veel ochtendgrijs, met nevel en mist vooral ten zuiden van Samber en Maas. In de namiddag komen er meer en meer opklaringen en wordt het vrij mooi. De maxima schommelen tussen 10 graden op de Hoge Venen en 15 graden in Vlaanderen.

Donderdag kunnen we profiteren van zacht lenteweer. Plaatselijk hangt er nevel in de voormiddag. Nadien wordt het overal zonnig. Op het einde van de namiddag zijn er meer wolkenvelden mogelijk langs de kust. De maxima schommelen tussen 12 en 17 graden.

Vrijdag zijn er eerst brede opklaringen maar geleidelijk neemt de bewolking toe vanuit het westen en vanaf de middag is wat lichte motregen niet uitgesloten maar op veel plaatsen blijft het gewoon droog. De maxima dalen een beetje en liggen tussen 9 en 12 graden.

Tijdens het weekend en maandag komen we onder invloed van gestoorde lucht uit het westen. Het is dan ook meestal zwaarbewolkt met geregeld regen. De maxima liggen rond 12 graden in het centrum van het land.

bron: Belga