Het blijft droog en vrij zonnig

Het blijft droog en vrij zonnig

Vandaag begint op de meeste plaatsen zonnig. In de loop van de dag trekt vanaf het westen een wolkenband traag over het land. In het westen is dat al deze ochtend, in het centrum in de loop van de namiddag en in het oosten tegen de avond. De maxima liggen rond 10 à 11 graden in de Hoge Venen alsook aan zee en rond 14 graden in het centrum. Vanavond en vannacht blijft het droog en zijn er eerst brede opklaringen, maar geleidelijk kunnen nevel, mist en lage wolken ontstaan. De minima liggen tussen 0 graden in de Hoge Venen en 6 graden aan zee.

Morgen zorgt het hogedrukgebied, dat reikt van de Azoren tot de Alpen, ook bij ons voor rustig en droog weer. In de ochtend is er nog veel bewolking met daaronder ook nevel of mist. Maar vanaf het westen krijgen we al vlug brede opklaringen en de rest van de dag wordt het vrij zonnig met soms wat hoge wolkensluiers.

Ook woensdag en donderdag zorgt het hogedrukgebied, dat geleidelijk over onze streken naar het oosten schuift, voor rustig en droog weer.

bron: Belga