Aan deze gevaarlijke trends neem je beter niet deel

Het internet heeft er sinds kort een nieuwe rage bij gekregen: de Salt and Ice challenge. Die maakt het lijstje met gevaarlijke trends langer.
door
Timmy
Leestijd 1 min.

Bij de nieuwe uitdaging leggen tieners zout en ijsblokken op hun huid. De chemische reactie zorgt voor een gloeiend gevoel. Het is de bedoeling dat je de gevaarlijke mix zolang mogelijk op je arm houdt, met ernstige brandwonden tot gevolg.

De challenge was al een hype in de Verenigde Staten, Frankrijk, Spanje en Engeland, maar nu heeft die ook ons land bereikt. In Groot-Brittannië werden al meer dan vijfhonderd jongeren naar het ziekenhuis gebracht. Zij liepen blijvende schade op.

In een andere trend krijgen tieners vijftig dagen lang opdrachten die dodelijk kunnen aflopen. De 'walvisuitdaging' geeft als eerste opdracht om midden in de nacht een horrorfilm te kijken. Al snel moeten jongeren dan een walvis op hun arm krassen en op het randje van een hoog gebouw zitten.

De Britse politie waarschuwt ouders op sociale media voor de uitdagingen. Wie op veilig wil spelen, neemt beter deel aan de #BootyFlipChallenge.

What??!

Who ever created this horrible game is sick!

Parents: Please be aware of this "game" talk to your children about it if concerned? https://t.co/B2j9aS5UdT

— PCSO Kirsty Down D&C (@SaltashPCSO) 9 maart 2017