Tirreno-Adriatico - Sagan op weg naar record in Tirreno

door
Belga
Leestijd 1 min.

Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) pakte zondag zijn tweede ritzege in de Tirreno-Adriatico en dikte zijn totaal aan tot zeven in deze Italiaanse rittenkoers. Nochtans voelde de wereldkampioen zich naar eigen zeggen niet top. Met zeven overwinningen in de Tirreno-Adriatico komt Sagan op gelijke hoogte met Erik Zabel. De meeste overwinningen gingen naar Roger De Vlaeminck (15), gevolgd door Oscar Freire (11). Alessandro Pettachi, Moreno Argentin en Giuseppe Saronni waren goed voor elk acht overwinningen.

"Het was een gekkenhuis vandaag", aldus Sagan na afloop, "ik voelde me niet al te best en het tempo lag echt enorm hoog, alsof de renners zich niet realiseerden welke zware etappe ons te wachten stond met die vele beklimmingen onderweg."

Sagan wist die klimmetjes te overleven en keerde na de laatste klim terug in een leidersgroepje met Nairo Quintana en de andere favorieten. "Rafal Majka verzette bergen werk voor mij", zei de Slovaak nog, "hij reed zich de longen uit het lijf en offerde zijn eigen kansen op. Dankzij hem keer ik nog terug en in de slotkilometer pikte ik weer aan. Misschien was het wel in mijn voordeel dat gisteren/zaterdag een zware bergrit werd afgewerkt en de echte klimmers diep in hun reserves hadden getast. Ik deed het zaterdag eerder rustig aan en dus was ik wellicht iets frisser dan de klassementsjongens om die sprint bergop te rijden. Deze zware etappe, met voortdurende tempowisselingen, heeft me echt wel uitgeput."

bron: Belga