Lentegevoel blijft nog enkele dagen

Lentegevoel blijft nog enkele dagen

De lente is nog niet onmiddellijk van plan zich alweer te laten wegjagen. Tot en met donderdag blijft de zon ruim aanwezig, bij temperaturen tussen 12 en 17 graden. Vrijdag en ook komend weekend hangt er wel regen in de lucht. Dat meldt het KMI zondagmiddag. Zondagnamiddag is het zonnig met velden van hoge bewolking. Het kwik stijgt tot een aangename 16 of lokaal zelfs 17 graden, bij een zwakke tot matige wind uit het zuidoosten. ’s Nachts daalt het kwik tot -3 à +1 graden.

De nieuwe week start vrij zonnig, maar er moet wel een wolkenband van west naar oost over het land passeren. Tijdelijk kan de zon dus even verdwijnen. De maxima liggen rond 14 graden. Van dinsdag tot en met donderdag zorgt een hogedrukgebied voor droog, rustig en zacht lenteweer met veel zon, al kan woensdag het ochtendgrijs wel hardnekkig zijn. De temperaturen schommelen tussen 12 en 17 graden.

Vrijdag zal vermoedelijk een eerste, nog vrij zwakke, regenzone ons land bereiken. Het wordt dan zwaarbewolkt met soms wat lichte regen of motregen. Het weekend wordt wellicht zeer wisselvallig en winderig met vrij veel regen. De temperaturen zakken weg naar waarden rond 10 graden.

bron: Belga