Paramount bouwt pretpark in Londen

Hoewel Disneyland op dit moment het epicentrum van de kinderpret is, krijgt het amusementspark er in 2022 een stevige concurrent bij. Paramount werkt namelijk aan een eigen pretpark in Londen dat groter en magischer moet worden dan Disneyland.

Foto Paramount

Paramount Londen wil zijn grootste concurrent op verschillende manieren de loef af steken. Zo is het pretpark niet alleen groter dan Diseyland, maar telt het ook meer mythische figuren. Voor de constructie van het park legt de filmproductiemaatschappij 4 miljard euro op tafel. Dat bedrag is nodig om “de glamour van Hollywood te laten samensmelten met het allerbeste van de Britse cultuur”, klinkt het.

Het pretpark zou 27.000 mensen aan een job helpen. Die personeelsleden zullen ingezet worden om de 40.000 bezoekers de dag van hun leven bezorgen.

Geheime attracties

De totale oppervlakte van het Paramount-park zal ongeveer 350 hectare bedragen. Dat is een pak groter dan Disneyland Parijs, dat slechts over 200 hectare aan attracties beschikt. Die attracties zullen trouwens ook sterk verschillen van die van Disneyland, aangezien ze een ode zullen brengen aan de films en televisieprogramma’s van Paramount. Zo zal er al zeker een ‘Top Gear’-toestel komen en is er ook sprake van constructies die geïnspireerd zijn op ‘Star Trek’, ‘Indiana Jones’, ‘Titanic’, ‘Mission Impossible’ en ‘The Godfather’. Hoe die attracties er precies zullen uitzien, blijft voorlopig nog een goed bewaard geheim.

Naast de klassieke attracties, kan je in het park ook een indoor waterpretpark, enkele bioscopen, concertzalen, restaurants en theaters vinden. Wie graag een weekendje in het park wil blijven, kan pitten in één van de 5.000 hotelkamers, die volledig in thema zullen worden ingericht. De prijs van één dagticket bedraagt 65 euro.

Onenigheid

De plannen voor het pretpark liggen al een tijdje op tafel, maar nu is de exacte locatie eindelijk bekend. Bezoeker moeten aan het Bluewater Shopping Centre zijn, dat vlak aan de oever van de Thames ligt. Niet iedereen is even gelukkig met die locatie. Inwoners vrezen dat het park voor massale verkeersopstoppingen zal leiden. Daarom raadt de organisatie de bezoekers aan om gebruik te maken van de trein en watertaxi’s.

De constructie van het park start in 2019, zo’n drie jaar later zou het klaar moeten zijn om bezoekers te ontvangen.