Ongediertebestrijder botst op spinnennest met enorme moederspin

Spinnennest met enorme moederspin
Facebook / Auswise Pest Control

In Australië kan je al eens exotische dieren tegenkomen en grote spinnen horen daar jammer genoeg ook bij. Dat heeft ongediertebestrijder Noel Parminter aan de levende lijve ondervonden.

Het lijkt wel een scène uit een horrorfilm: een man gaat op verkenning in een donkere, onbekende kamer en vindt per toeval een muur die krioelt van kleine spinnetjes. Het overkwam Noel Parminter.

TODAY'S INTERESTING FIND IN A CLIENTS ROOFWhile doing a termite inspection today, I came across this especially large Grey Huntsman spider (Holconia immanis) keeping her watchful eyes on a recently hatched egg case with the hatchlings staying close by.I was able to get in close and blew them a kiss.If spiders make you squeamish, don't press play..you have been warned!!Call Noel on 0419 869 559 to book your professional pest control service.auswisepestcontrol.com.au

Posted by Auswise Pest Control on Friday, 10 March 2017

De ongediertebestrijder uit Brisbane moest eigenlijk onderzoeken of er termieten in het huis zaten. Tijdens zijn inspectie zag hij plots een groot nest met spinneneitjes en honderden kleine, kruipende beestjes. Vooral toen hij merkte dat de reusachtige moederspin aanwezig was, moest hij even schrikken. Uiteindelijk besloot hij het enge tafereel te filmen. Het resultaat deelde hij op Facebook, wat al meer dan 43.000 keer bekeken is.

Jachtkrabspin

De spin die in de video te zien is, is een huntsman spider, ook wel jachtkrabspin genoemd. Deze soort staat bekend om hun extreem lange poten. “Maar dit is het grootste exemplaar dat ik ooit heb mogen aanschouwen”, vertelt Parmentir aan de Australische site 7 News.

Zoals de naam van het achtpotige beest al verraadt, gaat deze soort op jacht om een prooi te vangen. Vaak springen ze op hun slachtoffer en gebruiken ze gif om de vangst te verlammen. Een beet is voor mensen best pijnlijk, maar niet levensbedreigend.