Seppe Smits springt naar goud op WK snowboard

door
Belga
Leestijd 1 min.

Seppe Smits (25) heeft vandaag de wereldtitel in de slopestyle veroverd op het WK snowboarden in het Spaanse Sierra Nevada-gebergte. In de finale viel Sebbe De Buck (21) net naast het podium. In de eindstrijd met 16 snowboarders kon Smits geen potten breken in zijn eerste run (45.50). Smits wist zijn tricks wel zeer goed uit te voeren in de tweede run. Daarin gleed hij naar een score van maar liefst 91.40 punten. Voor Smits, die eind januari de Wereldbekermanche in het Italiaanse Seiser Alm won, is het de tweede wereldtitel in de slopestyle. In 2011 kroonde hij zich al eens tot wereldkampioen in La Molina, eveneens in Spanje.

Drie dagen voor zijn 22e verjaardag zette De Buck meteen een erg goede run (81.20) neer. Ook zijn tweede run was met een score van 78.80 meer dan behoorlijk. Uiteindelijk volstond zijn 81.20 net niet voor een podiumplaats.

Smits had een ruime voorsprong op de Zwitser Nicolas Huber, die met 83.25 zilver pakte. De bronzen medaille ging naar de Amerikaan Chris Corning, die een run van 82.50 neerzette.

Bij slopestyle moeten er verschillende sprongen worden gemaakt terwijl er een parcours wordt afgewerkt.

WK-debutant Stef Vandeweyer strandde donderdag in de kwalificaties. Volgende week donderdag staan de kwalificaties in de competitie Big Air op het programma.

bron: Belga