FA Cup - Ook Arsenal mag naar halve finales

Enkele dagen na de blamage en uitschakeling tegen Bayern München in de achtste finales van de Champions League heeft Arsenal zich geplaatst voor de halve finales van de FA Cup. In de kwartfinales haalden de Gunners het zaterdag in het eigen Emirates Stadium met forfaitcijfers (5-0) van de Engelse vijfdeklasser Lincoln City. Lincoln leek de rust te gaan halen met een brilscore, maar in de blessuretijd van de eerste helft opende Theo Walcott alsnog de score voor Arsenal. Olivier Giroud haalde vervolgens de spanning vroeg in de tweede helft uit het duel. Luke Waterfall (owngoal), Alexis Sanchez en Aaron Ramsey zorgden voor de overige doelpunten en zo kon Arsenal de supporters toch enigszins sussen. Voor de wedstrijd was er in de buurt van het stadion immers een protestmars ontstaan om het ontslag van Arsenal-coach Arsène Wenger te eisen.

Eerder op zaterdag beukte het Manchester City van Kevin De Bruyne als eerste de poorten van de halve finales open na een 0-2 overwinning op het veld van Middlesbrough. Zondag kijken Tottenham en Milwall mekaar in de ogen, maandag wordt de laatste halve finale tussen Chelsea en Manchester United afgewerkt. Meteen na de kraker tussen de Blues en de Red Devils wordt er maandagavond op Stamford Bridge geloot voor de halve finales. Die worden normaal gezien op 22 en 23 april in het mythische Wembley Stadium gespeeld.