Simon Yates wint eerste bergrit in Parijs-Nice

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Brit Simon Yates (Orica-Scott) heeft de zesde etappe in Parijs-Nice (Fra/WorldTour) op zijn naam geschreven. De 24-jarige Yates haalde het solo in de eerste bergrit na 193,5 kilometer tussen Aubagne en Fayence. De Brit ontsnapte iets minder dan 20 kilometer van de meet uit de groep met favorieten en hield zijn inspanning vol. Op de steile slotmuur pakte Sergio Henao uit met een demonstratie. De Colombiaan werd tweede op 17 seconden en deed zo een goede zaak met het oog op het klassement. Richie Porte eindigde op 26 seconden van Yates op de derde plaats.

Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors), die vierde werd op 29 seconden, behoudt zijn leiderstrui. Met nog twee ritten voor de boeg heeft hij 36 seconden voorsprong op eerste achtervolger en landgenoot Tony Gallopin. Alaphilippe ziet Henao, derde in de stand, wel terugkomen tot op 46 seconden.

Zaterdag wacht de koninginnenrit. Dan leggen de renners 177 kilometer af tussen Nice en de Col de la Couillole, een col van eerste categorie. De Koers naar de zon eindigt zondag in Nice.

bron: Belga