Neergestoken koerier zou fietser met opzet aangereden hebben

door
Belga
Leestijd 1 min.

De fietser die donderdag in Gent een koerier van het postbedrijf PostNL neerstak, werd met opzet aangereden door het slachtoffer. Daar zijn sterke aanwijzingen voor, zegt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. De koerier wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Gent. Het incident gebeurde donderdagmiddag in de Blazoenstraat in Gent. "Hierbij werd de fietser aangereden en werd de koerier door de fietser aangevallen en gestoken met een mes. Er zijn ernstige aanwijzingen dat betrokkenen elkaar kenden en dat het mogelijk om een afrekening gaat", zegt parketwoordvoerster An Schoonjans. De dader sloeg daarna op de vlucht, maar hij wordt opgespoord. Zijn identiteit is bekend, aldus het parket.

De straat werd afgezet en het labo van de federale politie kwam ter plaatse voor sporenonderzoek. Een drugshond doorzocht de bestelwagen, maar het parket geeft daarover geen details. Het gaat niet om een geval van verkeersagressie, zoals verschillende media hadden gemeld.

Het slachtoffer raakte zwaargewond maar hij verkeert niet in levensgevaar. Zowel de koerier als de fietser zijn "goed gekend bij politie en justitie", zegt Schoonjans. "De koerier heeft inmiddels het ziekenhuis kunnen verlaten. Er zijn zeer sterke aanwijzingen dat hij met opzet de fietser zou hebben aangereden. Hij is gearresteerd en hij wordt voorgeleid voor de onderzoeksrechter", zegt Schoonjans. Het gaat om een 36-jarige man uit Gent.

bron: Belga