KBVB heet supporters voortaan welkom in rookvrij stadion

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Koninklijke Belgische Voetbalbond wil dat supporters de finale van de Croky Cup en alle wedstrijden van de nationale ploegen kunnen beleven in een rookvrij stadion. Dat heeft de KBVB vrijdag bekendgemaakt. "Door resoluut te streven naar een rookvrij stadion willen we de gezondheid van alle supporters op de eerste plaats zetten", zo klinkt het in een persbericht. "We volgen hiermee het voorbeeld van Club Brugge, Racing Genk en RSC Anderlecht." De eerste wedstrijd onder het nieuwe beleid is de finale van de Croky Cup op 18 maart tussen KV Oostende en Zulte Waregem. Het rookverbod geldt voor alle stadionbezoekers met een geldig ticket, vrijwilligers, werknemers en leveranciers. "Zowel in de overdekte delen van het stadion, als de tribune inclusief de atletiekpiste en het voetbalveld is roken niet toegelaten. Met dit rookverbod bannen we alle tabaksproducten uit het stadion, inclusief e-sigaretten."

"De KBVB wil inzetten op de promotie van gezonde gewoontes en het beschermen van de gezondheid van de supporters van onze nationale teams. Het blijkt namelijk dat passief roken of meeroken als hinderlijk wordt ervaren en daarnaast ook schadelijk is voor de gezondheid." Volgens een enquête vindt 69 procent van de supporters van de Belgische nationale teams een rookvrij stadion positief, aldus de voetbalbond.

Voor de uitwerking van het rookvrij stadionbeleid werkt de KBVB samen met Stichting tegen Kanker (Tabakstop), VIGeZ en de Stad Brussel. "Samen met de verschillende expertiseorganisaties zullen we supporters die graag willen stoppen met roken eveneens informeren over de verschillende mogelijkheden van rookstopondersteuning. Via de overkoepelende supportersclub 1895 zullen we in de toekomst inzetten op sensibiliserende acties rond het rookvrij stadion en gezondheid."

bron: Belga