Charline Van Snick pakt brons bij de -52 kg in Bakoe

door
Belga
Leestijd 1 min.

Charline Van Snick (IJF 89) heeft vrijdag op de Grand Slam judo in het Azerische Bakoe brons veroverd in de klasse tot 52 kilogram. De Luikse was haar dag begonnen met een zege met ippon op de Israëlische Ariel Bezalel (IJF 72), maar moest een ronde later in de kwartfinales na bestraffing buigen voor de Roemeense Alexandra Larisa-Florian (IJF 19). Ze werd naar de herkansingen verwezen en klopte daar eerst de Poolse Karolina Pienkowska (IJF 20) met ippon en versloeg daarna in de kamp om het brons ook de Israëlische titelverdedigster Gili Cohen (IJF 7) met dezelfde score. Haar bronzen plak was meteen haar eerste eremetaal sinds haar overstap van de -48 naar de -52.

In 2015 had Van Snick zich in Bakoe nog tot Europees kampioene (-48) gekroond. Ditmaal was Bakoe haar eerste toernooi van het seizoen. In december was ze in haar allereerste toernooi bij de -52 vijfde geworden in Tokio, nadien miste ze omwille van blessureleed de meetings in Sofia, Paris en Düsseldorf.

Zondag komt er met Toma Nikiforov (IJF 5) nog een tweede landgenoot op de tatami, hij treedt aan in de klasse onder 100 kg.

bron: Belga