Bewoonster in levensgevaar na brand in rusthuis in Voorde

door
Belga
Leestijd 1 min.

Door een brand in een rusthuis in Voorde, een deelgemeente van Ninove, is het medisch interventieplan afgekondigd en nadien afgezwakt tot een vooralarm. Eén bewoonster is met levensbedreigende brandwonden naar het Brandwondencentrum in Neder-over-Heembeek overgebracht, bevestigt burgemeester Tania De Jonge (Open Vld). De hulpdiensten werden iets na 18.30 uur verwittigd voor een incident in het woon- en zorgcentrum Wilgendries Voorde (voorheen: Carpe Diem) in de Sint-Marcellusstraat. Het medisch interventieplan werd afgekondigd, maar nadien afgezwakt tot een vooralarm, wat betekent dat er geen evacuaties buitenshuis zijn.

Volgens het woon- en zorgcentrum is er in één kamer rook- en beperkte brandschade door een incident met een sigaret. Burgemeester De Jonge zegt dat de bewoonster met levensbedreigende brandwonden naar het Brandwondencentrum in Neder-over-Heembeek overgebracht werd. Twee verplegers zijn ook naar een ziekenhuis overgebracht, een verpleger had te veel rook ingeademd en een andere verpleger was in shock.

Het incident deed zich voor op het gelijkvloers. Een tiental bejaarden uit de gang werd samengebracht in één ruimte. De andere bewoners konden op hun kamers blijven en werden niet geëvacueerd.

Het Rode Kruis is ter plaatse om families bij te staan.

Het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde, stuurt een branddeskundige ter plaatse die de omstandigheden en de precieze oorzaak van de brand moet achterhalen.

bron: Belga