B-Sprout is eerste internationale start-upincubator in Brussel

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Molenbeek is B-Sprout geopend, de eerste internationale incubator en accelerator in Brussel. Met als rode draad het "Internet of Things" wil de incubator internationale, getalenteerde IT-ondernemers aantrekken en lanceren. Momenteel volgen zeven start-ups uit zes verschillende landen het eerste programma bij B-Sprout. Naast twee start-ups uit België zijn er ook ondernemers uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, en zelfs Kenia, Iran en Pakistan. In drie maanden tijd wil de internationale incubator en accelerator de start-ups klaargestoomd hebben om een succesvol bedrijf te worden dankzij hun eigen team, maar ook de kennis die ze kunnen delen met universiteiten en sponsorende bedrijven.

"Het is onze ambitie om alle talent, jong en oud, te laten ontkiemen in Brussel en echte ondernemers van hen te maken", stelt CEO Hugo Anselmann. B-Sprout hecht ook veel belang aan diversiteit. Zo zijn er vrouwelijke CEO's bij 50 pct van de start-ups.

De opening werd vrijdag bijgewoond door vicepremier en minister van Digitale Zaken Alexander De Croo, Brussels staatsecretaris voor Digitalisering Bianca Debaets en Molenbeeks burgemeester Françoise Schepmans.

"Het is logisch dat ze zich hier vestigen, want Brussel is een van de meest internationale steden ter wereld en een toonbeeld van diversiteit", sprak minister De Croo.

bron: Belga