Vijf weekendtips om de tijd te verdrijven

Nog geen plannen dit weekend? Hoog tijd om daar verandering in te brengen! Deze vijf tips helpen je op weg. 

Openingsweekend De Krook (vr 10 t.e.m. zo 12/03 in Gent) 
Drive-in voor boeken, nieuwe uitgaansplek of lanceringsplatform voor drones? Dat De Krook véél meer wordt dan een gewone ‘bibliotheek’ is duidelijk. Maar wat precies? Vanaf dit weekend kunnen nieuwsgierige Gentenaars erachter komen, want het imposante gebouw zet voor het eerst zijn deuren open. Ontrafel het mysterie en ontmasker de stadslegendes: see for yourself welke beloftes De Krook allemaal waarmaakt.
www.dekrook.be

Babyweekend in Wiels (za 11 & zo 12/03 in Wiels, Brussel)
Jouw dreumes te klein om naar kunst te kijken? Dat dacht je maar! Wiels – toch niet het meest voor de hand liggende museum voor kinderen – zet dit weekend zijn deuren open voor baby’s en peuters van 6 maanden tot 2 jaar. In speciale sessies van telkens 45 minuten krijgt je kleintje de kans kennis te maken met kunstwerken om te voelen, te horen en om zelf te maken. En die grote glimlach maakt alle vuile handjes goed, toch?
www.wiels.org

Democracy in America (vr 10 & za 11/03, 20u in deSingel, Antwerpen) 
Behoeft de heer Castellucci nog introductie? De grootste regisseur van Italië stond al verschillende keren in deSingel met producties die grote bewondering of grote afkeer wekten – zoals die keer dat ultrakatholieke groeperingen zijn voorstelling Sul concetto di Volto nel Figlio di Dio wilden saboteren, omdat Christus erin beledigd zou worden. Nu is de Italiaan terug met het bijna vier uur durende ‘Democracy in America’ – wrange titel – waarin hij zich buigt, welja, over het concept democratie.
www.desingel.be

Museum Night Fever, (za 11/03,19u tot 01u op diverse locaties in Brussel) 
Zaterdagavond worden de Brusselse musea geïnjecteerd met een stevige portie rock-’n-roll. De Museum Night Fever belooft een spannende mix van muziek, dans, performances, video en circus, met 23 musea die voor één avond helemaal buiten de lijntjes kleuren. Een fashion workshop in het Parlamentarium? Een dj-set in het MIMA? Een zoete zonde in Choco-Story? Leer de Brusselse musea kennen op een andere manier!
www.museumnightfever.be

BELGA / D. WAEM

Lady Linn Theatertour (za 11/03, 20u in De Brouckère te Torhout)
Een avond intiem met Lady Linn, wie wil dat niet? Enfin, je moet de Lady natuurlijk nog steeds delen met de Magnificent Seven die haar op het podium omringen, maar toch wordt deze theatertournee ongetwijfeld een knusse ervaring. Haar vierde album ‘Keep It A Secret’ leent zich daar ook toe: het is een warme, volwassen plaat waarbij Lady Linn zich liet inspireren door films, series, dromen, de liefde en uiteraard ook door haar baby.
www.ccdebrouckere.be